Posted on

Seurat kokee kovia, mutta jalkapalloa ei ole peruttu

Xampion jalkapallo ei peruttu

Globaaliksi pandemiaksi edennyt Covid-19 on pistänyt meidän jokaisen arjen sekaisin. Koulunkäynti, työ ja harrastukset ovat kaikki joutuneet mukautumaan rajusti yhteiskunnan uuden ykkösprioriteetin edessä, joka on nyt viruksen leviämisen hillitseminen ja ihmishenkien säästäminen. Ja näinhän sen pitää nyt ollakin.

Lähes kaikki tuntuu olevan nyt peruttu, mutta tarvitseeko ihan kaiken olla?

Meidän digitaalisessa yhteiskunnassa on hienoa se, että maailman ei tarvitse täysin pysähtyä siihen, ettemme voi totutusti tavata toisiamme arkisissa sosiaalisissa foorumeissamme. Kouluissa on otettu etäopetus laajasti käyttöön ja monella on mahdollisuus työskennellä kotoa käsin lähes normaalisti. Yhteiskunnan lamaantuminen olisi ollut pari vuosikymmentä sitten paljon kokonaisvaltaisempaa vastaavassa tilanteessa.

Vaikka teknologia tuo osin helpotusta haastavaan tilanteeseen, esimerkiksi joukkueurheilu ottaa nyt kovia iskuja vastaan. Lähes kaikki yhteinen toiminta on täytynyt ajaa alas, eikä vielä tiedetä kuinka pitkäksi aikaa. Tämä on suuri huolenaihe niin seurojen talouden kuin koko junioriurheilun kannalta.

Miten turvataan seurojen toimintakyky kun kassaan tulee lovi? Miten huolehditaan siitä, että nuoret pelaajat jatkavat liikkumista ja harjoittelua nyt tauon aikana ja sen jälkeen?

Tämän huolen toi osuvasti esiin IS:n toimittaja Vesa Rantanen kolumnissaan 17.3. 

Kriisin keskellä on kuitenkin ollut ilahduttavaa huomata miten yhteinen huoli on nostanut ihmisistä ja yrityksistä esiin vahvan yhteishengen. Tästä kyllä selvitään kun yhdessä tehdään! Seurat ovat saaneet pyyteettömiä hyväntekijöitä ympärilleen toteuttaen erilaisia tukitempauksia.

Myös me Xampionilla haluamme tehdä voitavamme ja kantaa kortemme kekoon junioriurheilun tulevaisuuden eteen.

Nyt kun jalkapalloilijat jäävät ilman mahdollisuuksia yhteisiin harjoituksiin, jää kaikki harjoittelu pelaajien omalle vastuulle. Kokemuksemme perusteella Xampion-järjestelmä on aidosti motivoiva työkalu, joka tekee harjoittelusta innostavaa ja tavoitteellista myös yksin treenatessa. Palveluihimme kuuluu lisäksi Xampion Coach -valmennusohjelmisto, joka mahdollistaa valmentajalle omatoimitreenien seuraamisen, ohjeiden antamisen ja kannustamisen.

Xampion voi näissä vaikeissa olosuhteissa olla jalkapalloilijoille se tekninen apuväline, mikä videoneuvottelutyökalut ovat kouluille ja yrityksille. Ei korvaa menetettyä yhdessä tekemistä, mutta tekee itsenäisestä toiminnasta mielekkäämpää ja luo yhteyden yhteisön jäsenten välille.

Pohdimme mitä meidän startup-yrityksenä on mahdollista tehdä auttaaksemme ja päädyimme tähän:

  1. Myymme Xampion-sensoripaketit 15% alennuksella verkkokaupastamme seuraavan kahden viikon ajan tai niin kauan kun varastossa riittää tavaraa
  2. Pidämme Xampion Coach -ohjelman ilmaisena ja avoimena valmentajille, vanhemmille ja muille omien junioreidensa harjoittelusta kiinnostuneille
  3. Lahjoitamme jokaisesta myydystä Xampion-sensoripaketista 5€ vähävaraisten lasten harrastuksia tukevalle Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:lle
  4. Tarjoamme jalkapalloseuroille yhteistyötä, jolla seuran jäsenet saavat tuotteesta lisäalennuksen ja lahjoitamme jokaisesta seuran myymästä Xampion-sensoripaketista 20€ takaisin seuralle.

Pidetään yhdessä huolta junioreistamme, seuroistamme ja rakennetaan silta tämän kriisin yli. Mikäli edustat jalkapallon junioriseuraa ja olet kiinnostunut yhteistyöstä, ole yhteydessä meihin suoraan sähköpostitse: sales@xampion.com.

Haluamme myös painottaa, että yksilöharjoittelussakin on nyt tärkeää pitää huoli siitä, että Suomen hallituksen ja THL:n antamia ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi noudatetaan. Pidetään suositusten mukaan etäisyyttä muihin eikä mennä pelaamaan esimerkiksi ruuhkaiselle jalkapallokentälle. Hyödyllistä harjoittelua pallon kanssa voi tehdä vaikka kotitalon pihalla, puistossa tai muussa ruuhkattomassa paikassa.

 

Sami Haltia

CMO | Xampion